Thuiswerken doe je zo!

Maak kennis met onze tips om veilig
en efficiënt van thuis uit te werken.

Meer weten

Behaal dezelfde productiviteit als op kantoor

Door onverwachte omstandigheden zijn er heel wat organisaties genoodzaakt om hun bedrijfsactiviteiten van thuis uit verder te zetten. Heel wat organisaties staan voor een uitdaging, een uitdaging die ze moeten aangaan om hun dienstverlening en de bedrijfscontinuïteit te kunnen waarborgen. Door te beschikken over de juiste tools en oplossingen kunnen organisaties hun bedrijfsactiviteiten gewoon verderzetten zoals ze dit dagelijks vanuit het kantoor doen. Er bestaan tal van oplossingen die vanop afstand en in een heel korte tijdsperiode geïmplementeerd kunnen worden.

Rust al uw medewerkers uit met een laptop

Werken er medewerkers nog vanop een desktopcomputer? Dan kunt u nu voordelig en snel overstappen naar een laptop zodat zij ook op een veilige plaats hun werk kunnen verderzetten. Bij Ricoh heeft u de keuze: u kunt toestellen aankopen of u kunt ze huren voor het aantal weken dat u ze nodig heeft. Wat u keuze ook is – Ricoh zorgt voor alles: de installatie, levering en ondersteuning!

Zorg ervoor dat iedereen is uitgerust met de nodige randapparatuur

Hebben sommige medewerkers er baat bij om over een extra scherm en/of headset te beschikken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Binnen een zéér korte leveringsperiode kunnen we u de gevraagde apparatuur leveren. Ook hier heeft u de keuze of u randapparatuur wenst aan te kopen of te huren voor een bepaalde periode.

Laat afspraken doorgaan via videoconferencing

Via videoconferencing verliest u het contact niet met uw collega’s en/of klanten. Door te beschikken over een videoconferencing tool kunnnen medewerkers hun alledaagse activiteiten virtueel verderzetten. Het laat hen toe om vanop afstand vlot in real-time informatie te delen en samen te werken. Ricoh beschikt over heel wat videoconferencingoplossingen die u op elk moment kunt afzeggen en die vanop afstand snel geïmplementeerd kunnen worden. U bent dus niet gebonden aan een langdurig contract.

Werk samen in real-time met je collega’s via collaboration tools

Door te beschikken over de juiste samenwerkingsoplossingen kunt u de productiviteit behouden zoals op kantoor. Zo kunt u bijvoorbeeld met meerdere gebruikers tegelijk aan één document of project samenwerken. Je kunt chatten of praten met elkaar in real-time terwijl je aanpassingen uitvoert. Door te beschikken over een collaboration tool wordt samenwerken vanop afstand kinderspel!

Verstuur uw documenten via een virtueel postkantoor

Moet uw organisatie op regelmatige basis documenten (facturen, contracten, offertes,…) per post versturen? Verstuur dan nu uw documenten, in slechts enkele kliks, via ons virtueel postkantoor! Het laat u toe om, in alle veiligheid, al uw documenten te versturen per post vanaf eender welk mobiel toestel. Het virtueel postkantoor neemt alles van u over: afprinten, onder enveloppe steken en de verzending. U kunt er ook aangetekende brieven, SMS’en, e-mails en/of faxen mee versturen. Zo kunnen al uw administratieve taken vanop afstand verdergezet worden.

Beheer uw documentstromen vanop afstand

Een efficiënt beheer van documenten (orders, facturen,…) is van essentieel belang voor organisaties om hun dienstverlening en business continuity te kunnen waarborgen. Bepaalde documenten moeten een bepaald proces volgen om verwerkt te kunnen worden. Door te beschikken over een oplossing die u toelaat om vanop afstand uw documenten te behandelen, zoals bijvoorbeeld het goedkeuren van documenten via een digitale handtekening, kan uw organisatie haar dagelijkse bedrijfsactiviteiten gewoon verderzetten. Ricoh beschikt over oplossingen die vanop afstand in een zeer korte tijdsperiode geïmplementeerd kunnen worden.

Maak gebruik van een veilig netwerk

Nu er heel wat organisaties van thuis werken zien hackers hun kans om in te breken in het computernetwerk van organisaties. Mensen die van thuis uit werken beschikken tenslotte niet over dezelfde firewall als op het werk. Om het risico op cyberaanvallen te beperken is het belangrijk dat organisaties beschikken over veilige en geüpdate VPN-toestellen. Dit zorgt ervoor dat je vanuit een thuisnetwerk een veilige verbinding kunt maken met het netwerk van de organisatie.